Untitled
07 jul 2017
week 209: 9 t/m 15 juni

Op 09 juni wilde Laura niet naar de Peuterspeelzaal, want dat was STOM! Gelukkig heeft ze het toch goed naar haar zin gehad; nog één keer en dan viert ze haar afscheid. We zijn even naar het optreden in verband met het 50-jarig bestaan van de school gaan kijken; daarna heb ik Laura gezellig voorgelezen in de schoolbieb, totdat ook Bas uit was. Thuis hebben Bas en Laura in de tuin gespeeld, vooral om naar Gidus en Rob te kijken.
Op 10 juni hebben Mark en ik Bas en Laura ’s middags naar oma Van Mierlo gebracht, waar ze vannacht gaan logeren, omdat wij naar Guus Meeuwis gaan. Ze hebben heel lief gespeeld met de Playmobil die ze graag mee wilden nemen en ze hebben fijn gepuzzeld. Ze hebben gesmuld van de pannenkoeken en zijn pas heel laat gaan slapen…
Mark en ik zijn Bas en Laura op 11 juni 's morgens weer op gaan halen bij oma. ’s Middags vierden we Laura’s 4e verjaardag alvast. Na de lunch heeft Laura onze cadeautjes gekregen (een tipi-tent, kussens en strijkkralen); ze was er heel blij mee! Vanaf 14:00 uur kwam het bezoek, waar ze ook heel mooie cadeaus van gekregen heeft. Samen met Bas, Eline en Esther heeft Laura fijn gespeeld. We hebben gezellig nog met zijn allen gegeten; Laura heeft genoten van haar feestje!
Laura zat achter mij in de keuken met de Lego te spelen en zei: “mama, kijk eens”. Ik was ergens mee bezig en zei dat ik zo zou kijken. Toen ik vlug tussendoor even omkeek en zei “oh ja, ik zie het! Leuk, Laura!” zonder dat Laura het zag, zei ze: “mama, je hebt toch geen achterogen!”
Op 12 juni was Bas zijn schoolreisje naar de Efteling en ik ging mee als begeleiding. Tante Maartje en oma Van Aerle kwamen bij ons om op Laura te passen. Laura heeft heel fijn met haar nieuwe speelgoed gespeeld, ze heeft op het schoolplein gespeeld toen ze Eline mee gingen ophalen van school en toen Bas en ik terugkwamen met de bus, stonden oma Van Aerle, tante Maartje, Eline en Laura ons op school op te wachten. Laura zei tegen mij dat ze de dakdekkers er raar uit vond zien. Ik vroeg of ze dan rare kleren aanhadden, zegt Laura: “nee, ze hadden een raar hoofd met heel veel rimpels”.
Laura heeft op 13 juni afscheid genomen bij de Peuterspeelzaal. Er werden liedjes gezongen en met muziekinstrumenten werd er flink “muziek” gemaakt. Laura mocht 4 kaarsjes uitblazen, er werd aan haar oren getrokken door Owen en Lois, ze mocht een cadeautje uitzoeken (ze koos een stuiterbal) en ze kreeg een diploma. Daarna mocht ze haar traktaties tevoorschijn toveren en uitdelen aan de kindjes en de juffen. Het was een leuk feestje. Ze heeft nog fijn gespeeld en aan het eind van de ochtend vierden ze ook nog Kay’s afscheid. Toen ik haar ging ophalen, was ze toch wel wat verdrietig… We hebben gezellig met zijn tweetjes boodschappen gedaan. Toen we bij de Bruna waren, zag Laura Spinners liggen bij de kassa. Ze had haar kroon van de peuterspeelzaal nog op en zei tegen mij: “Mam, ik zou zo graag een spinner willen!” Ik zei dat ze haar cadeautjes al gehad had en dat ze die dan volgend jaar maar met haar verjaardag moest vragen en toen kreeg ze van de caissière een Spinner omdat ze jarig was . Laura was helemaal blij en Bas was erg jaloers! Nadat we Bas van school gehaald hadden, zijn we samen met Jule, Charlotte en Cathelijne naar het wijkgebouw gegaan om alvast wat voor te bereiden voor de straatspeeldag van morgen. Bas, Laura en Jule hebben fijn rondgecrosst op de skelter, driewielers en fietsjes die we alvast meegenomen hadden; al hadden ze wel regelmatig ruzie over wie waar op mocht.
Laura werd 4 jaar op 14 juni én het was straatspeeldag. Toen we Bas naar school gebracht hadden, zijn we doorgereden naar het Wijkgebouw. We hebben alles klaargezet, Laura heeft mee op straat getekend en lekker in haar eentje alvast op het springkussen gesprongen. Na school is Bas met Jule en Charlotte mee naar het Wijkgebouw gekomen, waar we met zijn allen gepicknickt hebben. Om 13:30 uur waren alle kinderen aanwezig en begon de middag. Bas en Laura zaten bij Jolanda, Tijn en Femm in het groepje met nog 6 andere kinderen. Er werd een dansje geleerd door DéDé-Dance, er was een stormbaan/springkussen, een opblaasbaar twisterspel, een skippyballenrace, er waren heel veel fietsjes/loopauto’s/steps/skelters om op straat te spelen, de straat werd met stoepkrijt versierd en er was een ambulance, waar van alles werd uitgelegd. Ook waren er 2 sloopauto’s die ze mochten wassen. Toen de spelletjes waren afgelopen, hebben we met zijn allen frietjes gegeten. Linda riep Laura bij zich, zette haar op een tafel en toen hebben alle kindjes en hulpouders “lang-zal-ze-leven” voor haar gezongen . Alle kindjes samen (100 in totaal) hebben het dansje wat ze geleerd hadden nog een keer samen gedanst als afsluiting van een erg geslaagde middag met mooi weer. Mark heeft Bas en Laura na zijn werk opgehaald. Toen ik ook thuis was na het opruimen, zijn we met zijn vieren naar de frietzaak geweest. Mark en ik hebben er gegeten en Bas en Laura wilden alleen nog drinken, een milkshake en een ijsje na de friet die ze ’s middags al gehad hadden.
Op 15 juni ging Laura voor de allereerste keer “echt” naar de kleuterschool. Ik had niet verwacht dat ze na het drukke weekend en de drukke week ook ’s middags naar school zou gaan, maar ze heeft tussen de middag druk met Bas gespeeld en maakte niet echt de indruk heel moe te zijn. Ook ’s middags heeft ze het goed gedaan op school. Ze kwam helemaal lachend de school uit gerend. Na school kwam Jule bij ons spelen. Het was erg warm en Bas, Laura en Jule hebben veel plezier gehad in het zwembadje, op Laura’s nieuwe buikschuifbaan, de glijbaan en de trampoline.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative